Ağız kanseri teşhisi şikâyetleriniz sonucu uzman hekimin yapacağı taramalar ile konulmaktadır. Uzman hekimlerimiz ağızda oluşan ve geçmeyen yaralar, kanamalar, pamukçuklar gibi şikâyetlerinize bakıp, ağız kanseri teşhisi koymaktadır. Erken yapılacak bir teşhis sayesinde kansere yakalanan kişi tedavi edilmesini gerektiren önlemlerin de alınacağı için kanseri atlatmasının önü açılmış olacaktır.

Ağız Kanserine Yakalanma İhtimali Olanlar Kimlerdir?

Öncelikli olarak gündelik hayatta hemen herkeste görmüş olduğumuz sigara alışkanlığı ağız kanserine sebebiyet veren ilk madde özelliği taşımaktadır. Sigarayı takip eden bir diğer madde ise alkol alışkanlığıdır. Sigara ve alkolün içlerinde yer alan ve insana oldukça fazla zararı olan zehir ürünleri bulunmaktadır. Bu ürünler kişinin ağız içinde deformasyonlara neden verdiği için ağız kanserine yakalanma oranlarını da bir hayli fazla şekilde artırmaktadır.

Ağız Kanserinin Bulaşıcı Özelliği Var Mıdır?

Ağız kanserinin bir başka insana bulaşma gibi bir özelliği bulunmamaktadır. Çevremizde görmüş olduğumuz kişilerden ağız kanserine yakalanmış olanlar arasında bulaşma yolu ile geçmesi söz konusu değildir. Ağız kanserinin birçok kişide görülmesinin ana nedeni sigara ve alkol tüketiminin oldukça fazla olmasından kaynaklandığını söylemekte yarar vardır.

Ağız Kanserinin Tedavi Edilme Şekilleri Nelerdir?

Radyoterapi sayesinde ağız kanseri geçiren kişilerin ağız içlerinde oluşan tümörün küçültülme işlemi yapılmaktadır. Bu yapılan çözüm yöntemi kanseri bir anda tamamen geçirmemektedir.

Kemoterapi yöntemi sayesinde ağız kanseri hastalığına karşı yapılan bu yöntemde ise ilaçlar yardımıyla hastanın iyileştirilmesi düşünülmektedir. Kemoterapi gören bir hastanın ağız içine uygulanan ilaç sadece ağzına değil diğer organlarına da etkisi olmaktadır. Buna en iyi örnek saçlarda dökülmelerin yaşandığını gösterebiliriz.

Son yöntem ise ameliyat ile ağız kanserine çözüm aranmaktadır. Diğer iki yöntemden sonuç alınamaması durumunda cerrahi bir durumda ameliyat sayesinde tümörlü olan kanser hücresi kesilerek alınmaktadır. Bu sayede kanserin ağız içi haricinde başka kısımlara yayılmasının da önüne geçilmiş olunmaktadır.