Zirkonyum diş kaplamalarının ışık geçirgenliğinin metal destekli kaplamalara oranla daha fazla olması nedeniyle diş etlerinde koyu bir renk oluşturmaz ve ileride metal kaplamalı porselen dişlerde olması mümkün olan diş eti kenarından siyah renk yansıması gibi sorunlarla karşılaşmazsınız. Bunun yanı sıra zirkonyum diş kaplama da zirkonyumun ışığı geçirebilme özelliği sayesinde dişlerde meydana gelebilen mat görüntü kaybolarak, dişlerin orijinal haline en yakın bir görünüm alması sayesinde daha estetik, daha şeffaf, daha sağlıklı ve doğal bir görünüm elde edilir. Zirkonyum kaplamanın estetik ve doğal bir görünüm sunmasının yanı sıra diş eti sağlınız içinde önemlidir. Çünkü, zirkonyum diş kaplamalar diş etleriyle daha uyumludur ve zirkonyum diş kaplama yapılmış dişlerin etrafında ki diş etinde, diş eti hastalığı görülmesi olasılığı metal destekli diş kaplamalarına oranla daha düşüktür.

İmplant Zirkon diş avantajları

Zirkon diş kaplama, beyaz renkli, sıcağa dayanıklı ve metale karşı alerjisi olan hastalar içim mükemmel bir diş tedavisi türüdür. Zirkonyum diş kaplamanım ışık geçirgenliği sayesinde mat görüntü yok olarak, doğal ve daha güzel bir görünüm sağlar. Zirkonyum diş kaplama kullanan kişiler de sıcak soğuk hassasiyeti olmaz. Ayrıca, metal olan dişlere oranla sağlamlığı daha fazladır ve doğal görünümü sebebiyle daha çok ön dişlerde daha çok tercih edilmektedir. Zirkonyum, sigara veya başka nedenler ile oluşan lekelenmeleri en aza indirger, ağız kokusuna yol açmaz, diş eti sorunlarına sebep olmaz ve ağızda tat değişikliğine neden olmaz.

Zirkonyum diş kaplama?

Kaplama diş genelde porselen şeklinde uygulanıyor. Diş kaplamaları metal destekli, metal desteksiz olmak üzere ikiye tiptedir. Daha estetik bir gülüş gereksinimi içerisinde olan hastalar için diş hekimleri de daha estetik tedavi yaklaşımlarına girerler. Bu estetik ihtiyaçlar, diş hekimliğinde daha fazla estetik olan zirkonyum alt yapılı dişleri tedavilerinde daha sık kullanılmasını gündeme getirmektedir.
Diş-dişlerin yapımında kullanılmakta olan ve beyaz renkli mineral bir madde olan zirkonyum, saf mineral yerine zirkona seramiğine dönüştürülüp kullanılarak yüksek ısılı özel fırınlarda işlenmektedir. Zirkonyum kaplama, metal desteksiz kaplamalar grubunda yer alır, metal destekli kaplamalara göre çok daha doğal bir görünüm sunar.

Estetik Gülüş Tasarımı

Kişisel istekleriniz göz önünde bulundurularak fonksiyon, estetik ve doğallığın birleştirildiği en güzel gülüşü planlamaktır. Genellikle beyazlatma, porselen laminat vener, implant veya dişeti seviyelendirme gibi bir veya birkaç işlemin bir arada uygulanması elde edilir. Gülüş tasarımında kişinin yüz şekli, ten rengi, cinsiyeti, yaşı, dudakları, dişlerin rengi, dizilimi ve dişeti formu gibi unsurlar göz önüne alınır.

Kompozit Banding Uygulamaları

Dişin mine ve dentin tabakalarının görünümündeki kompozit diş malzemesi diş üzerindeki boşluklara veya hazırlanan yüzeylere bağlayıcı ajanlar yardımıyla uygulanıp dişin formu verildikten sonra yüksek yoğunluklu bir ışın cihazıyla sertleştirilir. Elde edilen sonuç ise doğal görünümüyle diğer dişleri ve çevre dokuları tamamlayan sağlıklı ve parlak bir gülüştür.

İmplant – Zirkon – Porselen – Kompozit

İmplant yapılması planlanan hastamızdan öncelikle bir panoramik röntgen alınarak kemik seviyesi görülür. Çevre dokular, komşu boşluklar, implant uygulayacağımız alandaki sinir ve damarların yerleri tespit edilir. Gerek görülürse dental tomografi ile daha derin bir inceleme yapılır.

İmplant cerrahisi özel bir durum yok ise lokal anestezi altında yapılır. Anesteziyi takiben dişeti açılarak kemiğe ulaşılır. Özel delici frezlerle çene kemiğinde implantları yerleştireceğimiz boy ve çapta boşluklar açılır. İmplantlar bu boşluklara vidalanarak yerleştirilir. Üzerleri kapatılır. İmplantların çene kemiğiyle kaynaşmaları için ki buna osteointegrasyon denilmektedir.3 ay ila 6 ay arasına beklenir. Bu süre bize implantın kemikle bir bütün olmasını sağlayacaktır.

Bu sürenin sonunda implantların üzerleri açılarak üst yapıların yani protezlerin yapım süreci başlar. İmplantların üzerine ara parçalar takılır. Ölçüler alınarak protezler yapılır.

Zirkonyum Diş Kaplama
Ortodontik Tedavi
İmplant Diş
Protez Diş Uygulamaları

Diş Dolgu Uygulamaları
Kanal Tedavisi
Ağrısız Diş Çekimi
Genel Ağız ve Diş Sağlığı

Diş ve Çene Cerrahisi
Estetik Diş Tedavisi
Diş Temizleme
Diş Beyazlatma

Diş Eti Çekilme Tedavisi

Diş Eti Tedavisi

Diş eti tedavisi uygulamasındaki en önemli amaç iltihabi reaksiyonun minimuma indirilmesi ve yavaş bir duruma getirilmesidir. Tedavinin ilk basamağında iltihaba yol açan diş taşı, bakteri plağı ve ceplerin uzaklaştırılması gerçekleştirilmektedir. Diş taşları ve bakteri plaklarının yok edilmesi için el cihazları ve ses dalgaları ile çalışan ultrasonik aletler yani kavitron kullanılmaktadır. Bütün hastalıklarda olduğu gibi Diş eti tedavisi erken başlamak tedavinin olumlu sonucu için çok önemlidir. El aletleri ve ultrasonik cihazlarla uygulanan tedavilerle periodontal yıkım yavaşlatılabilir veya durdurulabilir.

Diş Eti Hastalıkları

Diş eti hastalığı gingivitis derecesinde ise diş taşı temizliği ve profesyonel ağız bakımı uygulamak yeterlidir. Diş eti hastalığı periodontitis derecesine ilerlemiş ise, kısacası cep oluşumu ve kemik yıkımı başlamışsa diş taşı temizliği ve küretaj yani kök yüzeyi düzleştirme tedavisi gerekmektedir. Kök yüzeyi düzleştirme tedavisi, diş eti hastalıkları uzmanı periodontologlar tarafından 2 ile 4 seansta yapılmaktadır. Küretaj beceri, hassas dokunuş ve deneyim gerektirir. Bu tedavi sonucunda, kök yüzeyi cilalı ve kaygan bir yüzey durumuna dönüşmektedir. Böylelikle diş taşının ve bakterilerin yüzeye tutunması önlenmiş olur. İyileşme evresinde diş eti ve kemik arasında tekrardan bağlantı olması beklenir. İyileşme süresi 4 ile 6 hafta arası değişmektedir. İlerlemiş periodontitis hastalıklarında küretajın devamında cerrahi operasyon yani flap gerekmektedir. Bu tedavide diş etleri kemik yüzeyine kadar kaldırılmakta olup, kök yüzeyleri ve iltihaplı doku atıkları arındırılır. Gerekli ve uygun durumlarda diş etrafında tekrardan kemik oluşturmak amacı ile kemik grefti ve membran gibi biomateryallar uygulanır. Daha sonra diş etleri uygun konuma getirilerek dikilir. Atılan dikişler 7 veya 10 gün sonrasında alınır. Flap operasyonları sonrasında iyileşme zamanı 6 ve 8 haftadır.

Zirkondis.com Polikliniğimizdeki Hekimin uyguladığı mekanik tedaviye ilave olarak ağız gargarası ve sistemik antibiyotik kullanımı gerekebilir. Teşhis konulduğu andan itibaren tüm bu tedavilerin yanı sıra hastanın ağız bakımı da çok önemlidir. Hasta ve tedavi iş birliği olmadığı takdirde, yapılan tedavi yöntemlerinin başarı oranı düşmektedir.

Periodontitisli bireyler riskli grupta bulundukları ve hastalığın tekrarlama ihtimali bulunduğu için takip son derece önemlidir. Hasta rutin bir biçimde kontrollere çağrılır. Ağız içinde diş eti hastalıklarının başlamasına neden olan kötü, eskimiş dolgular ve protezler değiştirilmelidir.